Pentru productia de salam Capipollo de Calabria DOP se utilizează partea superioara a coapsei porcilor exclusiv crescuti în Calabria. De obicei, un salam Capicollo inainte de prelucrare are o greutate cuprinsă între 3,5 si 4,5 kg. prima lucrare este procesul de dezosare urmat de operatia de sarare timp de 4-8 zile, in functie de produsul pe care doriti sa il obțineti. Dupa aceasta perioada, carnea este spalata, uscata si stropita cu otet de vin inainte de fi aromatizata. Aromatizarea salamului Capicollo Calabria este o operatie foarte importanta, deoarece confera un caracter special produsului, tehnicienii de la fabrica de mezeluri Mena pe langa piper folosesc si conserve de ardei calabrezi pentru a da un gust picant salamului Capicollo. Ulterior, salamul Capicollo este introdus in intestin de porc, care este perforat, legat puternic cu tije de lemn care favorizează forma conica, apoi este maturat in camere bine aerisite pentru aproximativ 15 zile.
Salamul calabrez Capicollo picant de la Mena, feliat subtire, este adecvat pentru a fi servi ca aperitiv, ideal cu branza cu maturare medie sau lunga si merge excelent cu vin rosu cu structura medie, cum ar fi Lambrusco sau Barbera.
Ingrediente:
carne de porc, sare, dextroza, arome, condimente, conservant: nitrit de sodiu, nitrat de potasiu, antioxidant: Ascorbat de sodiu (E301). Nu contine gluten sau lactoza.
Temperatura de pastrare: +2 – +8°C
Valabilitate: in ambalaj vidat: 180 zile.
Valori nutritionale medii la 100 g: 34 g
Energie 1225 Kj / 293 Kcal
Grasimi din care acizi grasi saturati 22.1 g
Glucide din care zaharuri: 0 g
Proteine: 23.5
Sare: 1.15 g
Recenzii
Nu există încă recenzii.